Meldcode
De meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling is een overzichtelijk vijfstappenplan waarin staat beschreven wat de pedagogisch medewerkers het beste kunnen doen bij (een vermoeden van) huiselijk geweld of kindermishandeling.
Stap 1: In kaart brengen van signalen
Stap 2: Collegiale consultatie
Stap 3: Gesprek met de ouder(s)/verzorger(s)
Stap 4: Wegen van het geweld of de kindermishandeling
Stap 5: Beslissen: Hulp organiseren of melden
De meldcode leidt de pedagogisch medewerkers door het proces vanaf het eerste vermoeden tot aan het moment dat hij of zij moet beslissen over het doen van een melding. Uiteraard is het samen met ouders oplossen van de zorg het streven van de meldcode. Alleen wanneer de situatie te complex is, ouders niet willen meewerken en het kind schade oploopt door de opvoedsituatie dan zal Communitykids, stap 5 van de Meldcode hanteren en melding doen bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Deze organisatie zal de zorg vanaf dat moment overnemen.
Een belangrijk verschil met oude protocollen is dat we ook verantwoordelijk zijn geworden voor de genomen stappen en hierop gecontroleerd gaan worden. Dit houdt in dat er gekeken wordt of we werken met de meldcode maar ook dat er gecontroleerd wordt na een incident of we juist gehandeld hebben. Dit maakt direct een goede dossiervorming van groot belang.
Uit landelijke cijfers blijkt dat in actie komen bij vermoedens best moeilijk is. Een veelgenoemde reden is dat je de vertrouwensrelatie die er is met de ouder niet wilt schaden. Om hierin ondersteuning te geven heeft Communitykids een aandachtfunctionaris aangesteld. Deze aandachtsfunctionaris ondersteunt ons in geval van vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld en loopt samen met de pedagogisch medewerker de 5 stappen uit de meldcode door.
Wat wij bieden
Ontdek wat CommunityKids uniek maakt. Hieronder vind je een overzicht van wat je van onze opvang mag verwachten.

BSO
Communitykids heeft voor alle kinderen een elke leeftijdscategorie een leuk en uitdagend activiteitenprogramma.

Sportactiviteiten
Onze sportieve collega's zijn dol op een potje trefbal, voetbal of een andere sportieve activiteit. Regelmatig organiseren zij uitdagende sportactiviteiten buiten of in onze gymzaal.

Huiswerkbegeleiding
Wij bieden de kinderen een geweldige kans om te ontspannen, te ontdekken en te spelen na schooltijd en tijdens vakantiedagen. Na schooltijd is er ook tijd om huiswerk te maken. Onze medewerkers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van een positieve houding ten opzichte van leren en schoolwerk.


Waarom kiezen voor onze BSO?
Wat zijn jullie openingstijden
Wij zijn iedere dag geopend van 13:45 tot 18:30 Voor de kinderen van t Koggeschip zijn wij in de ochtend open van 07:30 tot 08:30. Op studiedagen en in vakantieweken zijn wij geopend van 07:30 tot 18:30
Is er ook een opvang in de vakantie mogelijk
Wij bieden alleen contracten inclusief de vakantieweken. alleen een vakantiecontract is helaas niet mogelijk.
Mijn kind mag niet alles eten. Hoe gaan jullie hier mee om?
Wij houden natuurlijk rekening met de dieetwensen van de kinderen. Mag uw kind iets niet? Geef dat dan door aan de leid(st)er en wij zullen ervoor zorgen voor een alternatief. De maaltijden en hapjes zijn bij ons vegetarisch.

Tarieven
Ontdek wat CommunityKids uniek maakt. Hieronder vind je een overzicht van wat je van onze opvang mag verwachten.
Rekenvoorbeeld BSO/maand
€9,72/uur
272,21/maand
28 uur
39 schoolweken per jaar
Benieuwd wat je terug kunt krijgen aan toeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of loop gerust even bij ons binnen, we denken graag met je mee!
Wat andere ouders vinden van onze BSO?
Mohamed gaat al sinds groep 3, 2x per week naar heel tevreden naar de BSO. Erg blij mee!
Sara houdt er van om lekker te bewegen. Bij Communitykids bieden ze ook veel sportactiviteiten.